©

Tietoa tuotteistamme - KevätYrttiretki

Tutut kasvit ovatkin hyviä luonnonyrttejä!
Kevät herättää luonnon, jolloin yrtit ovat parhaimmillaan.
Tutustutaan tuttuihin turvallisiin luonnossa kasvaviin yrtteihin. Tunnistetaan yrttejä, poimitaan joitakin lajeja sekä erotetaan tutut lajit näköislajeistaan. Perehdytään yrttien käsittelyyn ja niiden käyttöön esim. kuusenkerkkäsiirappi, haudutetut teet ym.
Retkellä kerätään omat yrtit jalkakylpyyn.
Yrttiretken kesto 2h
Osallistujat tarvitsevat ulkoiluun sopivan vaatetuksen sekä jalkineet.

Suunnistus ja vaeltaminen


Haluaisitko liikkua metsässä ilman että pelkäät eksyväsi? Tekiskö mielesi tehdä pieni vaellusretki luontoon ja tietää kartalla missä olet menossa!
Opetellaan suunnistamaan ihan alusta pitäen: Karttamerkit, kompassin käyttöja maastossa liikkuminen kartan kanssa. Suunnistuksen opetuksen yhteydessä tehdään pieni vaellus kestoltaan muutamasta tunnista pidempiin, osallistujien kunnon ja aikataulun maukaisesti.
Ulkoiluvaatteet päälle ja maastoon sopivat jalkineet ja menoksi!


Geokätköily

Geokätköilyä Kätköjä voidaan etsiä kaupunkialueella taikka luonnon helmassa. Näitä piilotettuja kätköjä on tarkoitus hakea GPS-laitteen avulla. Geokätköjä voidaan hakea porukalla, jolloin se on mukavaa yhdessäoloa ja samalla liikuntaa.
Tämä kaikki voidaan totetuttaa haluamassanne paikassa ja aikaa on hyvä varata n 2h.
Kätköilijöille ulkoiluun sopiva vaatetus.
Gepsit ja kätköt odottavat teitä!

Sammal- ja jäkäläkurssi

Tee upeita kransseja, ovikoristeita tai vaikka eläimiä sammaleista ja jäkälistä sekä muista luonnon materiaaleista. Käytetään myös varpuja, taipuisia oksia, havuja, jäkälää ja käpyjä, vain mielikuvitus on rajana.
Kurssin hinta 30 €/hlö, sisältää materiaalin