© 2019 Roimaelämys

Y-Tunnus 1463664-0 

ROIMAELÄMYS

Elämyksiä luonnossa

Kurssit

KURSSIT

Sienikurssi - Sieniherkkuja ruokapöytään

Sienistä saa maistuvaa, kevyttä, monipuolista ja terveellistä ruokaa. Vielä kun käy itse poimimassa herkut metsästä, saa samalla hyötyliikuntaa. Lähdetään opettelemaan helppoja ruokasieniä ja keräämään ohjeet sieniherkkujen valmistukseen. Teorian lisäksi teemme myös sieniretkiä kurssin aikana.

Sinun ei tarvitse tuntea yhtään sientä tullessasi kurssille.

Geokätköily – Mysteereistä koordinaateiksi

Geokätköilyssä on myös mysteeri-kätköjä (ongelman ratkaisutehtäviä), mutta kuinka niistä voisi saada koordinaatit?

Käymme läpi apuvälineitä, joilla pääsee alkuun.

Pohditaan yhdessä mysteereitä ja ratkaisuvaihtoehtoja. Sopii aloitteleville mysteerin ratkaisijoille.

 

Raisio 7.1.-3.3.2020 (kurssi täynnä)

Ilmoittaudu tästä

 

Aura 9.1.-5.3.2020

Ilmoittaudu tästä

Noitarumpu-kurssi

Kurssin aikana jokainen valmistaa oman noitarummun tai merirummun. Valmistamme rummun kokonaan käsityönä, aloittaen kehikon taivutuksesta. Rumpukalvossa käytämme poron nahkaa. Soittokapulan voi valmistaa vaikka poronsarvesta ja tietysti rumpu viimeistellään asiaan kuuluvin koristein. Rumpua voi käyttää joko soittovälineenä taikka koriste-esineenä.

Turku 31.1-2.2.2020

Ilmoittaudu tästä

Hortoilua - Luonnonyrteistä makua ja vitamiineja

Yrttikurssi luonnon yrteistä.

Opetellaan tuntemaan luonnossa kasvavia yrttejä ja kerätään joitakin lajeja. Perehdytään yrttien käsittelyyn ja niiden käyttöön. Kurssin jälkeen jokainen osaa valmistaa esim. kuusenkerkkäsiirappia, yrttiteetä sekä erilaisia jalkakylpyjä.

Maistellaan ja haistellaan luonnon omia antimia.

 

Paimio 6.5.-13.5.2020

Ilmoittaudu tästä

Lieto 12.-19.5.2020

Ilmoittaudu tästä

Turku 18.-25.2020

Ilmoittaudu tästä

Luonnon vitamiinit pakastimesta hyötykäyttöön

Kesällä ja syksyllä keräsit luonnosta sieniä ja marjoja pakastimeen - ovatko ne edelleen käyttämättä?Marjoista ja sienistä saat maukkaita ja terveellisiä välipaloja, alku-, pää- ja jälkiruokia - päivitä ohjeesi ja kerää niistä parhaat jokapäiväiseen käyttöön!Käytetään raaka-aineina erityisesti itse kerättyjä marjoja, oman puutarhan omenoita, raparperia ja sieniä sekä pakastettuna että kuivattuna.Kokkaillaan aterioita helpoin ohjein.

 

Lieto 13.-27.1.2020

Ilmoittaudu tästä

Raisio 29.1.-12.2.2020

Ilmoittaudu tästä

Rusko 3.-24.2.2020

Ilmoittaudu tästä

Masku 12.-26.3.2020

Ilmoittaudu tästä